![]()
|
|
Menu:
Niezalogowany(a). Zaloguj się - Rejestracja Pod naszym patronatem: Skorzystaj z uslug: Przydatne linki:
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14-09-2008, 14:58
Wpis
|
|
![]() Napaleniec ![]() ![]() Grupa: Użyszkodnicy Sex: Camel |
A za parę lat naukowcy dojdą do wniosku, że tytoń i alkohol służą zdrowiu i wtedy wszelkie zakazy będę zbędne. Temat palących matek pominę milczeniem.
W Niemczech kilka restauracji i pubów po wprowadzeniu zakazu palenia, wprowadziło zakaz wejścia dla osób nie palących. Jest to zawsze jakieś rozwiązanie. -------------------- "Serce kobiety to labirynt subtelności stanowiący wyzwanie dla szulerskiego umysłu prostackiego samca."....
|
|
|
| Ritual |
14-09-2008, 15:17
Wpis
|
|
Goście |
|
|
|
14-09-2008, 17:36
Wpis
|
|
![]() Odyseusz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użyszkodnicy Sex: Male |
W przypadku Rasputina.
|
|
|
| Bokus |
20-11-2008, 17:03
Wpis
|
|
Goście |
Jestem niepalący, i nie czytałem całego wątku bo nie mam czasu, ale wg początku doszedłem do wniosku że z niutą nie ma co dyskutować (wg początku, po 4 stronie nie wiem co się działo). Jeśli przestarzałe odpowiedzi to sorry:
-niuta pisałaś cośtam że jechałaś z palącymi w aucie i nie zabroniłabyś im palić w samochodzie skoro jest ich. Tak samo z barami wg mnie itp. Jeśli właściciel baru (samochodu) zgadza się że w miejscu przez niego wybudowanym lub przynajmniej kupionym jego klienci mogą palić to mogą. On ustala czy można palić, pić. Tak samo jak na niektóre dyski można wchodzić w dresie a na niektóre nie. Bo tak zarządził właściciel i on rządzi. -Ty nie odpuścisz nawet jeśli wiesz że już upadasz. Tak samo palący może się przenieść w inne miejsce na przystanku (jeśli jest w porządku) tak samo Ty możesz się przenieść, tak samo oboje możecie się oddalić. I nie wciskaj kitu że jeśli stoisz od kogoś 7 metrów na świeżym powietrzu to czujesz papierosy. Trochę chemii moja droga. Z powrotem. Jeśli właściciel pozwala palić-palcie. Jeśli nie- to nie. Idźcie tam gdzie wolno, wybór będzie. A jeśli właściciel ZAKAŻE WSTĘPU NIEPALĄCYM- nie macie prawa tam wejść (niepalący). Bo WŁAŚCICIEL ustala czy w jeko własności będzie palone czy nie. |
|
|
21-11-2008, 09:22
Wpis
|
|
![]() Komendant ![]() Grupa: Użyszkodnicy Sex: Female |
I nie wciskaj kitu że jeśli stoisz od kogoś 7 metrów na świeżym powietrzu to czujesz papierosy. Ja wyczuwam smród papierosa w takiej odległości. Może dlatego, że nigdy nie paliłam, u mnie w domu też nikt, i węch wrażliwszy. Trochę chemii moja droga. Mój ojciec, profesor chemii, pozdrawia i poleca zapoznanie się z fenomenem zjawiska znanego jako wiatr. -------------------- Give me .. that medal .. you French .. whore!
|
|
|
21-11-2008, 10:49
Wpis
|
|
![]() Kapłan ![]() ![]() Grupa: Redakcja Sex: Male |
Ja także potrafię z daleka poczuć odpychający smród palonych papierosów, wydaje mi się, że ludzie którzy kiedyś palili są wrażliwsi na te "aromaty". Większość palaczy to straszni egoiści i durnie, nie liczą się z innymi ludźmi, wydaje im się, że skoro dym z fajek im nie przeszkadza, to innym ludziom również nie powinien, a przecież dla większości ten zapach jest strasznie odpychający. To oni powinni się naginać i uciekać w kąt a nie niepalący. No ale Polska to taki kraj, w którym większość ludzi o niskim ilorazie inteligencji jest przekonana o tym że postępuje słusznie albo, że mu/jej wolno i koniec, nie zastanawiając się nad swoim zachowaniem.
Ten wpis był edytowany przez debaser: 21-11-2008, 10:51 -------------------- ![]() |
|
|
21-11-2008, 16:59
Wpis
|
|
![]() Widziadło ![]() Grupa: Użyszkodnicy Sex: Camel |
No zapach czuć ostro,szczególnie jak sie odstawi szlugi na pare dni,wtedy z paru metrów idzie wyrzuć i jest bardzo drażniący,w ten charakterystyczny dla człowieka na głodzie sposób
|
|
|
21-11-2008, 20:43
Wpis
|
|
większość palaczy to egoiści i durnie, jasna sprawa a tak poza tym większość ludzi to nic nie warte chodzące kupy mięsa
Wolnoć Tomku w swoim domku, nic nie powinno się dziać na siłę a nie widzę powodu aby robić tu z kogoś durnia bardziej niż sam z siebie robi ulegając nałogowi. -------------------- "Serce kobiety to labirynt subtelności stanowiący wyzwanie dla szulerskiego umysłu prostackiego samca."....
|
|
|
25-11-2008, 19:36
Wpis
|
|
![]() Sajlens! A kil ju! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użyszkodnicy Sex: Od czasu do czasu |
Jestem niepalący, i nie czytałem całego wątku bo nie mam czasu, ale wg początku doszedłem do wniosku że z niutą nie ma co dyskutować Po tym przestałam czytać... dojrzałam tylko że jednak próbujesz podjąć dyskusję. Po co skoro się nie da? + to co napisała Este [nie będę się powtarzać] -------------------- ![]() |
|
|
27-11-2008, 17:20
Wpis
|
|
Wpis o tym, że z niutą nie ma co dyskutować zwalił mnie normalnie z nóg, aż sobie chyba zapalę fajkę pokoju.
cheers niuta -------------------- "Serce kobiety to labirynt subtelności stanowiący wyzwanie dla szulerskiego umysłu prostackiego samca."....
|
|
|
21-06-2009, 21:13
Wpis
|
|
![]() Sierota Grupa: Użyszkodnicy Sex: Male |
Według mnie miejsca publiczne takie jak puby czy restauracje powinny być podzielone na te w których można palić i tych, w których nie wolno. Każdy mógłby wtedy wybrać miedzy miejscem zadymionym a czystym od dymu tytoniowego. Sam jestem osobą palącą, jednak nie oszukuję się mówiąc, że dymek jeszcze nikomu nie zaszkodził. Zgadzam się z tym aby puby czy restauracje były wyłącznie na niepalącym jednak trzeba pomyśleć o tych, którzy palą. Jedynym słusznym rozwiązaniem będzie podzielenie restauracji i pubów na te w których można palić i tych w których nie wolno tego robić. Trzeba dbać o zdrowie innych jednak nie powinno się separować osób palących od społeczeństwa.
|
|
|
22-06-2009, 09:28
Wpis
|
|
![]() Zarządca Rzeczywistościami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administratorzy Sex: Unsigned |
jednak trzeba pomyśleć o tych, którzy palą. Zdecydowanie. Najlepiej jak by państwo refundowało gumy, plastry i inne odwyki... -------------------- |
|
|
24-06-2009, 09:25
Wpis
|
|
![]() Kot forumowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Sex: Od czasu do czasu |
Jesteś niesprawiedliwy ... Powinno też refundować fajki.
-------------------- Everything dies ...
|
|
|
24-06-2009, 12:35
Wpis
|
|
![]() Zarządca Rzeczywistościami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administratorzy Sex: Unsigned |
Co by wtedy ci z MONARu powiedzieli?
-------------------- |
|
|
16-07-2009, 13:26
Wpis
|
|
|
Fantom Grupa: Spamer Sex: Male |
|
|
|
29-08-2009, 14:19
Wpis
|
|
![]() Regres Grupa: Użyszkodnicy Sex: Od czasu do czasu |
Zdarza mi się zapalić, jednak czynię to rzadko.
Kobieta z papierosem jest jakaś taka... mniej estetyczna. wizualnie i zapachowo. Nie ma takiej siły, ktora zmusilaby mnie do zapalenia na przystanku, albo w trakcie marszu ulicą. Może nie każdy się ze mną zgodzi, ale istota płci żeńskiej, wędrująca chodnikiem i jarająca szluga, to dla mnie już nie kobieta tylko baba. Jeśli jestem z grupą znajomych, którzy nie palą, nie sięgam po papierosa, ponieważ rozumiem i szanuję to, ze oni mogą nie mieć ochoty czuć zapachu spalanego tytoniu i wdychać dymu. Gdyby ktoś w moim towarzystwie zapalił, podczas gdy inni jedzą, to bym chyba zamordowala delikwenta. :/ Jednak uważam, ze jeśli ktoś mialby ochotę otworzyć knajpę tylko i wyłacznie dla palaczy to powinien mieć taką możliwość. Niech sobie ją nazwie np. "Klub Palarnia", umiesci odpowiednie oznaczenia na scianie budynku przed wejściem. Nie rozumiem, dlaczego nie można dać takiej możliwości. A niech sobie ludzie siedzą, i inhalują się swoim umiłowanym dymkiem do woli, nie trując nikogo, oprócz grona ludzi, którzy sa na to chętni i im to odpowiada. Uważam, ze powinien istnieć zakaz palenia w miejscach publicznych, za wyjątkiem lokali przeznaczonych specjalnie dla palaczy. A, i ponadto takie miajsca powinny byc kontrolowane pod kątem sprawnie działającej klimatyzacji. Są Kluby Rolnika, Sheesha Kluby, Kluby Topless... niech palacze też maja swoje kluby, co to komu szkodzi |
|
|
| koko |
1-07-2010, 01:38
Wpis
|
|
Goście |
JEST NARESZCIE NIE BEDZIE TEGO SMIERDZACEGO SCIERWA. ZAWSZE JAK WRACALEM Z KADS GDZIE KTOS JARAŁ SZLUGI TO CAŁE UBRANIE ZACZYNALO *putinówkujeĆ NA MAKSA!!
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 3-09-2010, 11:48 |