IPB

> Hajd Park

Zasady (dotyczy to całego Forum):
  1. Rozmowy schodzące z tematu są rozdzielane.
  2. Powtarzające tematy są łączone w jeden.
  3. Jednolinijkowce są ostro tępione. Oszczędzone będą tylko te, które pomimo krótkości zawierają w sobie głębokie przesłanie albo dużą dawkę humoru. (Brane jest pod uwagę poczucie humoru Moderatora bądź Admina podejmującego decyzję o usunięciu wiadomości).
  4. Piszemy zgodnie z zasadami ortograficznymi! Wszędzie, nie dotyczy to tylko Hajd Parku
  5. Tematy warte uwagi (szczególnie dla nowych Użyszkodników):
  6. Proszę zwrócić uwagę na inne działy i trzymać się ich tematyki.
WuEska

> Radio Ma Ryja, czy rządzi w Polsce?  12 Strony V  « < 10 11 12  
Ocena 5 V
Reply to this topicStart new topic
kiev
wyślij 2-06-2009, 21:37
Wpis #221

Łokietek

Grupa: DKM
Sex: Male

Cytat
Gdzie są władze kościoła który uczy tolerancji
Kościół uczy tolerancji? Coś ci się pomieszało. Co prawda lekko puszczają się z prądem i robią się poprawni politycznie, ale to jest dość nowe zjawisko i jeszcze kiepsko się przyjęło u ludzi. To że nie krzyczą na każdym kroku o swoim podejściu do zła, to nie znaczy że są tolerancyjni.
Nie wszystko co uczy tolerancji jest dobre. Nie wszystko co jest dobre uczy tolerancji.
Na razie wystarczy.

Cytat
Chyba NIE!

:-D

Problem nie jest imo w tym że on sobie mówi. W niejednym towarzystwie przyrównałbyś kogoś do żyda, to masz przesrane. Problem jest w demokracji, bo Rydzyk jest opiniotwórczy i tworzy opinie b. złe dla nie-słuchaczy.

--------------------
Myślenie szkodzi tobie i osobom w twoim otoczeniu.
Myślenie silnie uzależnia - nie zaczynaj myśleć.
Twój lekarz, lub farmaceuta pomoże ci rzucić myślenie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Sen
wyślij 3-06-2009, 19:36
Wpis #222

Kapłan
**

Grupa: Użyszkodnicy

Mój katecheta i księża w moim kościele uczą tolerancji. Porządni ludzie

--------------------
Where they lead, you will follow
Guess it's just the way it goes

+Quote Post
TenTYP
wyślij 6-06-2009, 21:31
Wpis #223

Goście

Rydzyk jest gorszy od Hitlera i Stalina Razem wziętych... wykorzystuje ludzi , kiedyś za to odpowie, i on jest przykladem .. ciekawe dla kogo.. obrażając inne narodowości... zwykły rasista

+Quote Post
kiev
wyślij 7-06-2009, 15:03
Wpis #224

Łokietek

Grupa: DKM

Sen: Mogą to robić jako ludzie, którzy mają głos, a nie jako księża. Wśród czarnych są też pedofile, ale ja nie o tym mówię. Człowiek powiedział że kościół uczy tolerancji. Ja mówię że nieprawda.
A nawet jeśli większość księży uczy tolerancji i jest miła, to można powiedzieć że cały kościół to robi?

--------------------
Myślenie szkodzi tobie i osobom w twoim otoczeniu.
Myślenie silnie uzależnia - nie zaczynaj myśleć.
Twój lekarz, lub farmaceuta pomoże ci rzucić myślenie.

+Quote Post
Sen
wyślij 7-06-2009, 19:32
Wpis #225

Kapłan
**

Kosciol nie istnieje. Sa tylko ludzie

--------------------

+Quote Post
Al_72
wyślij 8-07-2009, 21:51
Wpis #226

Goście

Cytat(Sen @ 7-06-2009, 19:32) *
Kosciol nie istnieje. Sa tylko ludzie

Dlaczego powstal kosciol ? By miec wladze ! Kosciol jest jak totalitaryzm.
Absolutnie nie jestem komunistka, ale z JEDNYM zdaniem Marxa sie zgadzam : religia, to opium dla mas (tlumaczenia sa rozne... ale sens jest ten sam). Religia (nie mowie tu tylko o religii katolickiej, lecz ogolnie), zostala wymyslona, by ubezwlasnowolnic jednostke ludzka, pozbawic samodzielnego myslenia i osadzania czegokolwiek, narzucenia calej masy doktryn, ktore absolutnie nie sa zgodne z natura ludzka....
Od **nastu lat nie mieszkam w Polsce i szlag mnie trafia, kiedy widze wszystkie zaleznosci zwiazane z religia ! Jest to jeden powod (chyba najwazniejszy), dla ktorego nie zamierzam wrocic do Polski. Nie ogladam telewizji polskiej - jestem niewierzaca !

+Quote Post
Sen
wyślij 8-07-2009, 22:46
Wpis #227

Kapłan
**

Tu chodzi o to, ze jestes zła na swoich rodziców.

Powtarzam - cokolwiek bys nie napisała o Kościele, to nie masz racji, bo chodzi o ludzi, którzy go tworzą. Chodzi o mentalność służalczą, polecam lekturę Nietzschego.

--------------------

+Quote Post
Al_72
wyślij 10-07-2009, 19:05
Wpis #228

Goście

Cytat(Sen @ 8-07-2009, 22:46) *
Tu chodzi o to, ze jestes zła na swoich rodziców.

Powtarzam - cokolwiek bys nie napisała o Kościele, to nie masz racji, bo chodzi o ludzi, którzy go tworzą. Chodzi o mentalność służalczą, polecam lekturę Nietzschego.

Ciekawa analiza à propos rodzicow.... Ja natomiast polecam Freuda.

+Quote Post
Sen
wyślij 10-07-2009, 19:39
Wpis #229

Kapłan
**

Co teraz polecimy? Biografię MJ ?

--------------------

+Quote Post
Al_72
wyślij 10-07-2009, 21:38
Wpis #230

Goście

Cytat(Sen @ 10-07-2009, 19:39) *
Co teraz polecimy? Biografię MJ ?

Kazdy, kto pozostawil po sobie jakis slad, jast warty dyskusji, albo przynajmniej wspomnienia. Nawet MJ, choc nie wszyscy go sluchali (osobiscie nie jestem fanka pop'u).
Wracajac do Twojego twierdzenia : kosciol to ludzie...., oczywiscie masz racje. Wychodzi na to, ze 90 % (lub wiecej; nie zagladalam w statystyki) musi wierzyc w cos nadrzednego, bo nie jest w stanie sobie poradzic z wlasnym zyciem.

+Quote Post
Sen
wyślij 12-07-2009, 12:04
Wpis #231

Kapłan
**

A to już sprawa drugorzędna. Myślę, że sedno tkwi w wychowaniu. Od najmłodszych lat wmawia się ludziom, że są nic nie warci, i jak będą niegrzeczne to trafią do piekła, gdzie będą płonąć, cierpieć, krzyczeć opętańczo i beznadziejnie, nie zobaczą nigdy swoich bliskich i mają przesrane jak stąd na Księżyc... ale przecież Bóg je kocha! Strach. Strach siedzi w ludziach, przed księdzem, przed rodzicami, przed tym, co inni ludzie powiedzą, przed ich skrzywionym sumieniem i poczuciem winy.

Garną się, trochę nieświadomie, do bezpiecznego miejsca - do Kościoła.

Zauważ, że bardzo rzadko chodzi o wiarę, to jest jakby na uboczu, ludzie albo nie mają czasu albo chęci rozważać cokolwiek niezwiązanego z ich chlebem i podatkami.

Efekt "wy jesteście masony i żydy, spalić was!" oraz "super partia *putinówko" są związane z tym, że ofiara często broni oprawcę.

Dalej - służalcza moralność. Coś jest złe, dopóki Bóg patrzy i może ukarać, zazwyczaj poprzez rodziców czy proboszcza, ale jak nikt nie dozoruje to budzi się w ludziach diabeł.

To wszystko jest związane z tym, że rzadko się spotyka wychowanie bazujące na odpowiedzialności, godności, dumie z człowieczeństwa, ludzie nie mają powodu by być dobrym oprócz tego, że się boją kary. Są nieporadni.

To jest zgrubna i krzywdząca analiza, ale opisuje pewien mechanizm, jaki Kościół wykorzystuje, by kierować (nie manipulować, bo dorośli ludzie powinni stanowić za siebie) gromadkami, od wieków, i po wieki wieków Amen.

--------------------

+Quote Post
Ktooś. ;]
wyślij 10-01-2010, 10:30
Wpis #232

Goście

Na blogu "Głos Rydzyka" znalazła się obszerna relacja z jednej z audycji Radia Maryja, w czasie której trwania słuchacze – przy aprobacie i wtórowaniu prowadzącego o. Andrukiewicza – krytykowali Jurka Owsiaka i Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.

"Zaczęło się od telefonu pani Zofii z Krzeszowic, oburzonej tym, że wkrótce odbędzie się finał WOŚP, a nikt nie mówi o działalności Caritasu" – czytamy na blogu. Słuchaczka stwierdziła, że

[Owsiak] się nigdy nie rozliczał co on z resztą pieniędzy robi, jak jeden sprzęt tam jakiś kupi. A resztę pieniędzy – no to powinien się rozliczać, bo to jest korupcja, tak samo jak teraz co ta komisja śledcza jest. To by się też przydało jemu to zrobić.

Ludziom nie wstyd wogule wygadywać takie bzdury?!?! Ta stara babcia chyba ma zryty beret przez ryzyka a te pieniążki które mu przesyłają to na co idą? No nowy samochód dla rydzyka, a jurek owsiak na coś pożytecznego je przeznacza.Rydzyk to stary naciągacz! Sam tam sekty zakłada z tymi starymi babami ze zrytym beretem i zamydlonymi oczami !

+Quote Post
Lady31
wyślij 15-01-2010, 12:26
Wpis #233

Pechowiec

Sex: Female

Na tą stacje radiową mam uczulenie
icon_twisted.gif

I dobrze mi z tym.
Nie znam nikogo w moim otoczeniu kto by słuchał tego g..a

Ten wpis był edytowany przez Lady31: 15-01-2010, 12:26

+Quote Post
Sen
wyślij 15-01-2010, 12:51
Wpis #234

Kapłan
**

Zastanawiam się. Za 20-30 lat żaden z obecnych starszych słuchaczy nie będzie żyć.

Ba. Za dziesięc. Oznacza to, że liczba słuchaczy będzie drastycznie spadać z roku na rok, chyba że... No i tu moje pytanie: skąd się biorą nowi słuchacze radia Maryja?

--------------------

+Quote Post
Lady31
wyślij 15-01-2010, 21:07
Wpis #235

Pechowiec

Sex: Female

Cytat(Sen @ 15-01-2010, 13:51) *
Zastanawiam się. Za 20-30 lat żaden z obecnych starszych słuchaczy nie będzie żyć.

Ba. Za dziesięc. Oznacza to, że liczba słuchaczy będzie drastycznie spadać z roku na rok, chyba że... No i tu moje pytanie: skąd się biorą nowi słuchacze radia Maryja?

Właśnie,o to jest pytanie....

+Quote Post
Gość: Mirko
wyślij 25-02-2010, 23:48
Wpis #236

Goście

Cytat(Lady31 @ 15-01-2010, 21:07) *
Właśnie,o to jest pytanie....

NIE MARTW SIĘ NOWI SŁUCHACZE RADIA MARYJA TO BARDZO INTELIGENTNI LUDZIE. JESTEM PO STUDIACH, SŁUCHAM RADIA MARYJA I NORMALNIE ŻYJĘ. ZANIM COŚ OSMIESZYSZ NAJPIERW POMYŚL ZANIM ISLAM CIĘ WCIĄGNIE... TWOJE WNUKI MOŻE BĘDĄ JUŻ MUZUŁMANAMI... ISLAM ZBLIŻA SIĘ DUŻYMI KROKAMI DO POLSKI. CZYTAJ MĄDRE GAZETY... MUZUŁMANIE TAKIE STACJE JAK U NAS RADIO MARYJA MAJĄ O WIELE BARDZIEJ ROZBUDOWANE, TYLKO W ICH KRAJACH NIKT NIE SMIEJE SIĘ Z WŁASNEJ RELIGII. W PRZYSZŁOŚCI BĘDZIE W POLSCE WIELE STACJI TELEWIZYJNYCH I RADIOWYCH OPANOWANYCH PRZEZ MUZUŁMANÓW. ZATĘSKNISZ ZA RADIEM MARYJA...

+Quote Post
Sen
wyślij 2-03-2010, 16:35
Wpis #237

Kapłan
**

Czyli - musisz mi uwierzyć, bo właśnie cie nastraszylem. Jesteś żałosny.

O tym, co islam wyprawia to ja dobrze wiem, ale nie jestem durną owcą, co na odgłos strzału ucieknie do innego terrorysty.

Bede czujny. Bede czekać, sledzić media, aż jakiś oszołom będzie chciał zmieszać choc odrobinę religijnego bełkotu do prawa cywilnego, a wtedy zareaguje odpowiednio do moich praw, za które placę podatkami. Pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
12 Strony V  « < 10 11 12
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 Użyszkodników czyta ten temat [2 Gości i 0 anonimowych Użyszkodników]
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 3-09-2010, 11:48
Skin created by No1 1000 / Sublime Development